Apteekki ja lisäravinteet

Kysymys

Ihmettelen vähän lääkekasveista ja niiden käytöstä.

Mitkä säännöt määrittävät, onko yrttilääke laskettava lääkkeeksi ja myytävä apteekeissa? Voidaan sanoa, että apteekeissa myytävillä lääkkeillä on vähemmän sivuvaikutuksia kuin terveyskaupoissa myytävillä lääkkeillä?

Sisältääkö monet apteekeissa myytävistä lääkkeistä yrttiuutteita eri lääkekasveista?

apteekki

Vastaus vaje

Jotta lääke voidaan hyväksyä lääkkeeksi, sille on oltava suoritettu suuri joukko tieteellisiä tutkimuksia. Kyse on tehosta ja turvallisuudesta, pääasiassa sivuvaikutusten riskistä. Lääkkeellä tulisi olla osoittautunut parempi vaikutus kuin neutraalilla, inaktiivisella aineella, ns. Lumelääkkeellä, eikä sillä pitäisi olla haitallisia vaikutuksia kansanterveyteen ja testosteroni vaje.

Kun kyse on  lääkkeistä  muuten parantumattomien sairauksien, kuten tiettyjen syöpien tai aidsin, hoitamiseksi, enemmän sivuvaikutuksia siedetään kuin lievemmän tilan korjaamiseksi.

Lääkevalmistekomitea on hyväksynyt kasviperäiset lääkkeet

Mutta tässä vaatimukset ovat huomattavasti alhaisemmat kuin lääkkeillä. Kyse on myös vaikutuksista tällä alueella, mutta tässä saattaa olla tarpeeksi, että tekijöiden vaikutuksista on pitkät perinteet ja kokemukset.

Lisäksi vaaditaan muun muassa, että tuotanto tapahtuu valvotuissa olosuhteissa ja hyvällä hygienialla ja että on mahdollista taata, että aktiivista ainetta on läsnä sama määrä jokaisessa tabletissa.

Testosteroni lisäravinne ja apteekki (T-Max)

Ravintolisät ovat vitamiineja, mineraaleja ja muita ravinteita tiivistetyssä muodossa (T-Max). Kansallinen elintarvikehallinto tarkistaa, että tuotteet sisältävät vain sallittuja aineita ja testosteroni lisä apteekki.

Yrtit ja lisäravinteet, joilla on tieteellisesti todistettuja vaikutuksia

Joskus käy ilmi, että ravintolisällä tai kasviperäisellä lääkkeellä on tieteellisesti todistettuja vaikutuksia. Sitten asetetaan korkeammat vaatimukset sivuvaikutustesteille ja lääkkeen lyhyen ja pitkän aikavälin vaikutuksille, koska sitä voidaan käyttää tavallisessa terveydenhuollossa.

Ei rohdosvalmisteilla eikä lääkkeillä ole sivuvaikutuksia

On ollut jo kauan sitten harhakäsitys, että rohdosvalmisteet tai lisäravinteet eivät sisällä sivuvaikutuksia. Näin ei ole missään tapauksessa, ja lääkevirastolle raportoidaan jatkuvasti, jolloin ilmoitetaan sekä sivuvaikutuksia että ns. Vuorovaikutuksia. Yhteisvaikutukset tarkoittavat, että rohdosvalmisteet vaikuttavat myös muihin lääkehoitoihin. Siksi on aina tärkeää ilmoittaa lääkärillesi sekä siitä, mitä lääkkeitä käytät kuin mitä luonnollisia lääkkeitä ja lisäravinteita käytät.

Monet apteekeissa myytävät lääkkeet sisältävät myös kasviuutteita

Kasveista peräisin olevia tunnettuja lääkkeitä ovat morfiini, digitalis ja tietyt  antibiootit.  Mutta usein niitä valmistetaan nyt teollisesti. Sitten aktiivisen aineen määrä tulee täsmälleen samalle jokaisessa tabletissa ja hoidosta tulee turvallisempaa.

Monet ihmiset uskovat, että kasvivaltakunnasta tulevat lääkkeet olisivat parempia, vähemmän myrkyllisiä ja luonnollisempia. Mutta sekä morfiini että digitalis ovat selviä esimerkkejä kasvien aiheuttajista, jotka eivät ehdottomasti ole myrkyttömiä. Tällaisia ​​esimerkkejä on paljon enemmän.

On tärkeää ottaa oikea annos kohtuullisen kauan

Kaikenlaiset huumeet ovat enemmän tai vähemmän vieraita aineita ja monet ovat tietyssä mielessä eräänlainen myrkky. Mutta annostelemalla oikein, sekoittamalla oikein ja käyttämällä niitä kohtuullisen pitkissä hoidoissa on mahdollista vähentää haitallisia vaikutuksia ja saada paras mahdollinen vaikutus.

https://perheapteekit.fi/epages/PA.sf/sv_SE/?ObjectPath=/Shops/BothniaApteekki/Categories/TermsAndConditions